Делото за убийството на Яна Кръстева бе отложено за пореден път

Липсата на една от поръчаните от съда експертизи стана причина СГС да отложи за пореден път делото за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина. По зла ирония на съдбата днес се навършват точно три години от жестоката смърт на момичето, а делото все така стои на стъпка от развръзката. Или от завръзката, ако съдът реши, че единственият обвиняем Николай Русинов-Чеци е невинен.

Следващото заседание бе насрочено за 15 септември, тъй като днес съдът не получи една от поръчаните експертизи, възложена на института по криминалистика към МВР. Освен това съдът поиска повторни становища по три въпроса – кои от телесните повреди по тялото на Яна са източник на кръвотечение, в колко часа е настъпил изгревът на фаталния девети юли и коя е кръвната група на убитата Яна, предаде Дарик.

Ако на 15 септември всички експертизи са налице би трябвало да се пристъпи към пледоариите на прокуратурата и защитата и да се върви към обявяване на присъдата.

Единственият обвиняем за смъртта на 28-годишното момиче продължава да твърди, че е невинен. Адвокатът му коментира, че назначените три експертни становища напълно потвърждават показанията на клиента му.

Днес съдът реши да остави досегашната мярка за неотклонение на Русинов и той ще остане в ареста.

Свързани публикации

1 Comment

  1. При толкова дела в тая страна също с убийства ни се натрапва това дело непрекъснато?

Leave a Reply

Your email address will not be published.