Назначиха служебен адвокат на шофьора от Лесидрен, прегазил две деца

На Михайлов му бе наложена мярка за неотклонение “задържане под стража” от Ловешкия окръжен съд. Въпреки това адвокатът му Владимир Маринов поиска по лека мярка “под домашен арест”. Самият убиец не се яви на заседанието, заради ангажираност по друго дело в Районен съд – Троян.

Днес от 14:00 ще се проведе заседание по случая в Апелативния съд във Велико Търново. Михайлов също отказва да присъства там. Съдебният състав реши да назначи служебен адвокат на Михайлов от адвокатска колегия – Велико Търново.

Припомняме, че Филип Михайлов е обвинен за смъртта на 16-годишните Марино Цветанов и Велислава Цанкова, както и за причиняване на телесна повреда на 15-годишната Петя Божкова. Инцидента се случи на 11 Август след като 28 годишния шофьор прегазва децата по време на автомобилна гонка с друг автомобил, управляван от Ален Асенов.

лесидрен Филип твърди, че виновен за инцидента е Ален, защото го засякъл по време на гонката и това причинило трагедията, също така настоява и той да бъде привлечен като обвиняем.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.