Делото срещу Денис Ершов ще продължи на 9 юли

Софийски градски съд днес даде ход на делото срещу Денис Ершов и Цветан Димитров. Двамата бивши шефове в Петрол АД са обвинени в длъжностно присвояване в особено големи размери. Според обвинението Ершов е сключил предварителен договор с Цветан Димитров, чрез който са били присвоени повече от 1.93 млн.лв от "Петрол АД".

Периодът, за коийто се отнасят повдигнатите обвинения, е от 10 март 2009 г. до 20 юли 2010 г. Тогава Денис Ершов е бил член на управителния съвет, а после и на надзорния съвет на "Петрол". Цветан Димитров е бил директор на отдел "Финанси и икономика" в "Петрол" АД.

Ершов беше арестуван на 13 август 2012 г.

Денис Ершов и съдружника му Митко Събев от повече от две години водят съдебни спорове за контрола над компанията и си отправят взаимно обвинения за източване на "Петрол".

Днес в съда Ершов и Димитров заявиха, че на по-късен етап ще дадат обяснения.  Ершов изтъкна, че по предявеното му обвинение абсолютно не се признава за виновен.

По делото се разпитват свидетели. Като такъв в началото на заседанието бе прочетено и името на Митко Събев, но той не се яви на заседанието днес, макар да е редовно призован. В края на заседанието съдът го глоби заради това със 100 лева. Сред свидетелите е и бившият социален министър Иван Нейков, който е бил член на Надзорния съвет на Петрол АД.

Делото продължава на 9 юли от 10 часа.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.