Делото “Белнейски” отново в съда

Поредно разглеждане на делото за убийството на сестрите Белнейски ще се проведе днес и утре в Пловдивския Апелативен съд, съобщава Радио Пловдив.

По време на процеса отново ще бъде разгледана жалбата на единствения подсъдим Лазар Колев, който обжалва наложената му от две предишни инстанции присъда „доживотен затвор без право на замяна".

Върховният касационен съд отмени постановената от Пловдивския апелативен съд доживотна присъда на Лазар Колев, обвинен за убийството на сестрите Белнейски и върна делото за ново разглеждане от друг състав на апелативния съд в Пловдив.

На процеса се очаква да бъдат представени нови доказателства, справки от мобилни оператори и разпит на допуснати свидетели на защитата.

Надявам се на пълен обрат, заяви адвокатът на Лазар Колев Марин Марковски, цитиран от Радио Пловдив. Марковски се стреми да докаже, че показанията на основния свидетел на обвинението – Владимир Славов – Ширковеца са неверни.
Ширковеца е бил съкилийник на Лазар Колев и в показанията си твърди, че младежът му е признал за извършеното убийството, което е било записано.

Според адвоката, ако това не бъде потвърдено безспорно в съда, би следвало Лазар Колев да бъде напълно оправдан по тежкото обвинение и освободен от затвора.

Лазар Колев бе признат за виновен, че на 28 януари 2006 година е изнасилил и убил в района на Пазарджик Росица Белнейска, а след това е изнасилил, блудствал и убил и сестра й Христина в местността „Грамадите" край Брацигово.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.