Делото срещу Сидеров за хулиганство е спряно, заради новия му имунитет

Обвиненият в изнасилване екскмет призна, че е правил секс с ученичката

Софийският градски съд (СГС) спря днес делото за хулиганство срещу Волен Сидеров заради депутатския имунитет, който лидерът на “Атака” има като народен представител в още незапочналото 43-то Народно събрание. Съдия Мариета Райкова нямаше друг изход, освен да се съобрази с молбата за спиране на делото, внесена от адвокат Явор Нотев, който защитава подсъдимия. Такъв е законът. В изпълнение на законовите разпоредби сега главният прокурор Сотир Цацаров трябва да внесе в Народното събрание ново искане да бъде свален депутатския имунитет на Сидеров, след което делото би могло да продължи.

Днес Сидеров не се яви в съдебната зала, а самото заседание започна с час закъснение заради бомбена заплаха – трета за последната седмица и втора в рамките на 24 часа.

Делото е за хулиганските прояви на Волен Сидеров на 6 януари тази година по време на полет за Варна, както и на летището в морската столица, където националистът, според обвинителния акт, първо е предизвикал още в самолета скандал с аташето на френското посолство Стефани Дюмортие, а след това, вече на летището е влязъл в саморазправа с пътник, оказал е съпротива на двама полицаи и е ударил трети с юмрук в лицето – да което има свидетели, както и медицински документи.

Обвинителният акт срещу Волен Сидеров бе внесен в съда още на 9 април.
През юли съдът не успя да даде ход на делото и го отложи за днес по искане на защитата за да може лидерът на “Атака” спокойно да участва в предизборната кампания.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.