ДБГ обяви оставката на Радан Кънев за лично решение, но дори не спомена името му

Кунева иска мандата, за да не обиди президента

Оставката на говорителя на Реформаторския блок Радан Кънев е била объсжада на днешното заседание на Изпълнителния съвет на „Движение България на гражданите“, като коментарът за нея съдържа намек за лидерски амбиции от страна на Кънев.

“Приемането на поста Говорител е най-близката стъпка до лидерството на Блока. Отказването от тази отговорност е лично решение”, пише в документа, приет от ИС на ДБГ. В него се изтъква, че партията ще продължи да работи за единството на Реформаторския блок, като се посочва, че “след
изборите за Европейски парламент по-рано тази година, въпреки водената преференциална кампания, единството в съюза беше затвърдено именно благодарение на „Движение България на гражданите‘‘ и в частност лидера на партията г-жа Меглена Кунева”.

Освен това в позицията се посочва, че „Движение България на гражданите“ е било създадено като алтернатива на
еднопартийното управление на ГЕРБ.

Продължаваме да твърдим, че срещите с други партийни и държавни лидери трябва да бъдат прозрачни, публични и с участието на цялото Председателство на Блока, пише в документа.

Предвид случващото се в държавата в момента, „Движение България на
гражданите“ пожелава успех на служебното правителство, назначено от президента Росен Плевнелиев и смятаме, че основните му приоритети трябва да бъдат справяне с последиците от разрушителните наводнения в страната, провеждането на честни избори, подписване на споразумението с ЕС за следващия програмен период, стартиране на процедура за присъединяване на
България към Единния банков съюз, се посочва в декларацията на ДБГ.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.