ДБГ номинира Бисер Манолов за управител на БНБ

Изпълнителният съвет на “Движение България на гражданите” е решил днес, че формацията ще предложи кандидатурата на финансиста Бисер Манолов за управител на БНБ. Кандидатурата му ще бъде предложена на Парламентарната група на РБ.

На днешното си заседание Изпълнителният съвет е потвърдил искането на ДБГ за единна регистрация на Реформаторския блок на изборите и е утвърдил проект на коалиционно политическо споразумение за явяване на местните избори като продължение на ангажимента на партиите от РБ за явяване на пълен цикъл избори заедно.

Бисер Манолов има магистърска степен по управление на инвестициите от УНСС. От 1989 до 2012 г. работи в банковия сектор, като се занимава с управление на финансови активи. Работил е в банки 14 години. Той е един от основателите на Българската дилърска асоциация и неин председател в периода 1998-2002 г. От 2003 до 2011 г. в продължение на два мандата е избран да ръководи Фонда за гарантиране на влоговете в банките. От 2011 г. до момента е член на УС на Фонда.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.