Дават къмпинг Атлиман в Китен под наем

Общинският съвет Приморско даде зелена светлина за отдаване под наем за срок от 10 години на пустеещия от години къмпинг Атлиман в Китен. Според общинарите именно това е най-добрият начин за стопанисване на имота, като се поставя изискване теренът да се ползва като къмпинг. Бе определена и първоначалната наемна годишна цена – 17 500 лв. без ДДС.
До това решение на Общинския съвет се стигна след положителното становище на кметския съвет в Китен. Проведено бе и обществено обсъждане с населението на градчето, където местният парламент получи пълна подкрепа от жителите.
Сега теренът на къмпинг Атлиман е пустеещ, а общината не разполага с необходимите средства, за да извърши предвиденото строителство. Имотът ще бъде отдаден под наем чрез търг с тайно наддаване, като наемателят ще е задължен да извърши подобрения, необходими за ползването му като къмпинг. След изтичането на срока на договора извършените подобрения ще останат собственост на общината, пише в докладната записка, внесена от кмета д-р Димитър Германов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.