Дъщеря на бивш митнически шеф – бос на банда за поръчкови убийства

Антимафиоти извършват арести във Фонда за лечение на деца в чужбина

Мила Георгиева, дъщеря на бившия шеф на митниците Христо Кулишев, е сред арестуваните в рамките на днешната акция срещу организираната престъпност, съобщи електронното издание на “Труд”, като се позова на информация от прокуратурата.

Под ръководството на Апелативната специализирана прокуратура над над 200 служители на прокуратурата и главните дирекции „Криминална полиция“ и „Охранителна полиция“ /Дирекция „Жандармерия“/ участват в провеждащата се в София специализирана полицейска операция, съобщиха от МВР. Целта на операцията е задържането на въоръжена организирана престъпна група, съпричастна към извършването на поръчкови убийства, наркотрафик и наркоразпространение, силови действия, причиняване на телесни повреди, палежи, съхранение и използване на оръжия и взривни вещества.

Извършени са обиски на 11 адреса в различни райони на столицата. Нова ТВ съобщи, че при спецакцията вече са арестувани шестима души, а жандармерията е отцепила цяло каре на ул. “Секвоя” в кв. Бояна, където са президентската и премиерската резиденции.

По непотвърдена информация на Нова лидерът на престъпната група е Мила Георгиева – доведена дъщеря на бившия шеф на столичната митница Христо Колишев. Самата Георгиева е била арестувана и през 2011 г. при акция за ДДС измами.

Мащабната полицейска операция се провежда на фона на засилените мерки за сигурност, свързани с посещенията на няколко високопоставени дипломати в столицата и два дни след убийството на началника на кабинета на кмета на Пазарджик. Днес в страната пристига министърът на външните работи на Великобритания Филип Хамънд, а утре се очаква държавният секретар на САЩ Джон Кери.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.