Дърева: Местан се прояви като класически предател

Това, което направи Лютви Местан е едно класическо предателство. Не само към ДПС, дори не към самия себе си, това е предателство към българските национални интереси. Аз мислех, че Местан е по-умен и не вярвах, че ще вкара себе си в най-неудобния начин за противопоставяне.

Това коментира бившата депутатка от БСП Велислава Дърева, публицист и политически анализатор, в предаването „Тази сутрин” по bTV. По думите й, ако до сега „пишман патриотари” са се опитвали да демонизират ДПС като протурска партия, сега Местан ще се опита да я демонизира като проруска.

„Местан ще се опита да направи някаква формация, която ще бъде много дясна. Може да се присъедини към Реформаторския блок или към истеричната дясна секта в страната, но той има стойност за Турция само като лидер на ДПС”, смята Дърева. Според нея тази формация няма да бъде от значение за Турция, защото Местан ще загуби стабилния си електорат.

„От тук нататък Местан ще повтаря една мантра – аз съм евроатлантик, аз съм десен”, смята още Дърева. Според нея Лютви Местан и Ахмед Доган са несравними величини. „ДПС има важна роля, която изигра в българската история, защото събитията в Косово бяха предназначени да се случат да се случат тук”, допълни още тя. По думите на Дърева единствено политиката на Доган е спасила страната ни. „Ако не беше ДПС бомбите щяха да падат не върху Белград, а върху София”.

„Проблемът не е „само” в декларацията за руския самолет”, смята Велислава Дърева и припомни, че Местан е говорил за стратегическа дълбочина в отношенията с Турция.

Дърева е на мнение, че президентът и премиерът на Турция Ердоган и Давутоглу имат претенции над България и възнамеряват да злоупотребяват с българските турци, „искат да възстановят Османската империя, а Местан излиза и ми казва, че трябва да имаме стратегическа дълбочина в отношенията си с тях”.

„На тази стратегическа дълбочина може да се противопостави единствено стратегическата висота на Ахмед Доган”, допълни Дърева. Каза го без ирония…

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.