ДАНС: Няма заплахи, говорихме с ливанските служби

Няма опасност за националната сигурност в резултат на огласените „обосновани предположения”, свързващи „Хизбулла” с атентата в Сарафово. Това е уверило очи в очи ръководството на ДАНС депутатите от ресорната комисия в Народното събрание. Целта на срещата е била запознаване на депутатите с резултатите от разследването на атентата срещу автобус с израелски туристи на летище Сарафово, информира news.bg.

Председателят на комисията за контрол на ДАНС Камен Костадинов обясни, че според колегите му-депутати агенцията е свършила доста добра работа след атаката на летището, активно е работено и с партньорските служби.

На въпрос дали от ДАНС са убедили депутатите, че има достатъчно основания да се каже, че Хизбула стои зад атентата, Камен Костадинов отговори: „Информацията, че има достатъчно мотивирани предположения за това, че има връзка на Хизбула, са на база на анализ между нашите служби и партньорски служби". Костадинов изтъкна, че се надява в хода на разследването, което тече и в момента да бъдат събрани достатъчно годни доказателства, в резултат на които виновните за взрива да бъдат осъдени.

Агентите от ДАНС са разговаряли с ливанските служби за атентата у нас. Според агенцията не е необходимо страната ни да предприема допълнителни мерки за сигурност след казаното от министър Цветан Цветанов за принадлежността на атентаторите към военното крило на „Хизбула”. Костадинов съобщи, че има основателни предположения, че двамата съучастници на „камикадзето" от Сарафово са на територията на Ливан.

 

На снимката: Камен Костадинов

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.