ДАНС арестува заместник-кмета на Плевен за подкуп?

Заместник-кметът на Плевен по финансите Алексей Зелов, е арестуван днес следобед при спецакция на ДАНС в града. Агентите щурмували сградата на общината и спипали Зелов с 4000 лв. подкуп. По информация на Нова ТВ той е рекетирал местна фирма.
Дали се касае за подкуп, свързан с евентуално спечелване на обществена поръчка или става дума за отдаване на наем на общински имот, на този етап разследващите отказват да отговорят.
От ГЕРБ обаче отрекоха Зелов да е арестуван. По думите им, той съдействал активно на проверката, която агентите на ДАНС извършвали в общината.
Дарик радио цитира официално съобщение от пресцентъра на плевенската община, в което се потвърждава за акцията и се посочва, че кметът проф. д-р Димитър Стойков и зам.-кметът Алексей Зелов не са задържани, а оказват пълно съдействие в разследването.
Любопитна подробност е, че главен секретар на община Плеавен е бившият шеф на Агенция “Митници” Емил Димитров, известен с прозвището “Ревизоро”.
Преди месец, отново в спецакция на ДАНС бе задържан и кметът на Тетевен – Милен Милев, както и неговият заместник. Те са обвинени в манипулиране на обществени поръчки, ощетили общината с 1 милион лева.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.