Дядо Добри посрещна Бареков в Априлово, после се черкуваха

Пожелавам Ви да нямате противници. Това призова дарителят на редица църковни светини и аскет дядо Добри, посрещайки Николай Бареков в село Априлово. Срещата на двамата бе по повод Св. Преподни Симеон Стълпник – Симеоновден, съобщиха от пресцентъра на ББЦ. От площада на селото представители на „България без цензура“ помогнаха на Светеца от Байлово да се изкачи до храма „Св. Симеон“.

Дядо Добри, големи противници имаме, но народът е зад нас, отвърна лидерът на ББЦ и целуна ръката на най-тачения родолюбец у нас. Той му отвърна със същия жест. Дядо Добри се прочу през май 2009 г., когато стана ясно, че е дарил 37 500 лв. на храм-паметника “Св. Александър Невски”. Бедният отшелник тази година навърши кръгли 100 години, дарил е всичките си имоти на Църквата и е посветил живота си на вярата в Бог.

В черквата дядо Добри, Бареков, зам.-председателят на ББЦ Светлин Танчев и лидери на партията от София-област запалиха свещи. Бареков дари на черквата икона на светията и парична сума.

Успех и здраве пък пожелаха на председателя на ББЦ местни хора, които също се изкачваха по хълма към храма. „Пожелавам ти най-големия успех. Виждам че си млад и трябва да успееш“, обърна се към него търговец, който бе опънал една от многото сергии за празника в селото. Оказах се най-старият в листата ни във Варна, всичките ни други кандидати там са млади и образовани, отвърна му Бареков. По-късно той бе спрян за разговор от семейство гастърбайтери. „Искам да върна хората от чужбина. Най-големият български град след София е Чикаго, който се намира на другия край на земята. Дотам ни докараха“, каза им лидерът на ББЦ.

Снимка: Пресцентър на ББЦ

Свързани публикации

5 Comments

  1. Дядо Добри е светец. Пожелавам си повече такива хора в България!

  2. Благословията на дядо Добри означава много и ангажира още повече! Пожелал му е да няма противници, което идва да ни покаже, че честните хора са избрали България без цензура!

  3. Дядо Добри е светец и е показателно ,че такъв човек подкрепя Бареков. Простете ама при Борисов ходи мюфтията със скъпата си кола. Е разликата е огромна.

  4. Дядо Добри е истински светец! Той е пожелал на Бареков, което е направо… Виждате ли кого избират чистите хора?

Leave a Reply

Your email address will not be published.