Дъбов обвини съпартийци, че са изопачили думите му

Заместник-председателят на БСП Димитър Дъбов опроверга тиражираните по-рано днес информации, че е обвинил участниците в сбирката в софийската къща на Благоев че са агенти на Борисов и Пеевски.

Ето и пълният текст на разпространената от пресцентъра на БСП позиция на Димитър Дъбов.

“Относно твърденията, че съм заявил, че активистите на дискусионния клуб „Димитър Благоев”, които на 1 юли т.г. приеха обръщение към членовете на БСП, са вербувани от Бойко Борисов и Делян Пеевски, категорично заявявам, че не съм правил подобно изявление, както и че не съм бил в Пазарджик. Казаното от мен на областно заседание на БСП – Пловдив може да бъде проверено в протоколите, които се водят на всяко заседание. Очаквам социалистите, които ми вмениха горепосочените думи, да се извинят в медиите, в които тиражираха подобни твърдения”.

От това съобщение личи, че ако някъде има невярна, неточна или подвеждаща информация, това не е свързано с журналисти и медии, а с хора, които Димитър Дъбов нарича “социалистите, които ми вмениха горепосочените думи”.

Което на свой ред не прави проблемът вътре в БСП по-малък, нито променя факта, че има социалисти – на редови, но и на ръководни постове – които смятат, че е наложително провеждането на нов партиен конгрес и смяна на ръководството, допуснало резултати, които левицата постигна на евроизборите.
Като напусналият парламента Георги Кадиев, който открито настоява за оставката на цялото Изпълнително бюро на БСП…

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.