Да, България с първа среща извън София

Залата в културния дом “Борис Христов” в Пловдив се оказа малка за интереса към първата импровизирана среща на съмишлениците на Да, България в града. Те се самоорганизираха и поканиха представители на инициативния комитет по учредяването на новата партия.

“За Да, България това е първа среща извън София, а лично за мен това е особено важно, тъй като освен много приятели с градът ме свързва и личен момент – тук епогребан моят прачичо, митрополит Натанаил Охридски”, каза Христо Иванов пред пловдивските съмишленици на Да, България.

Как да променим политическата система, така че да произвежда бъдеще за България и как да бъде изкоренен режимът на безнаказаностт, в която работят българскитеполитици бяха основните теми на разговора с пловдивчани. “България може да има друга социална система, друг стандарт на живот и да дава друга перспектива намладите си хора”, заяви пред пловдивчани Христо Иванов на срещата, която продължи повече от два часа.

Сред темите за разискване бяха местното самоуправление, отношенията с други партии и организационни въпроси около учредяването на новата партия ипредстоящото учредително събрание на 7 януари 2017 година. На първата среща в Пловдив бяха дошли не само пловдивчани, но и съмишленици от близки градове.След срещата бяха отправени покани за подобни срещи и в други градове.

На сайта на Да, България вече има регистрирани над 3200 поддръжници, готови да се включат като доброволци или членове, а последователите в социалните мрежиса над 12 хиляди. От два дни по новооткритата сметка на инициативния комитет пристигат и дарения от поддръжници, които ще се отчитат всяка седмица на сайта надвижението.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.