Д-р Тренчев очаква ескалация на напрежението

Това, което става, е само началото на сблъсъци, които може да прераснат в нещо по-сериозно, да има стрелба. Това заяви в предаването „Тази сутрин” на bTV д-р Константин Тренчев и допълни, че във всички етноси има оръжие. Въпросът, според него е какъв ще бъде капсул-детонаторът.

Трябва от пасивна форма на охрана на имуществото да се премине и към една активна форма на защита на собствеността. Това може да стане по един организиран начин, във всички развити демокрации има подобни форми, допълни Тренчев. Според него подобни формирования могат да бъдат използвани в случай на бедствия и аварии.

Интеграцията е двустранен процес – интегрирани и интегриращи се. Когато едната страна не желае този процес – той няма как да се осъществи, коментира още Тренчев и допълни, че трябва изключително много да насърчаваме добрите примери, да има форма за предотвратяване на все по-нещастното поколение, което се ражда: „Едно е да изгледаш едно-две деца и държавата да ти помогне, друго е да изтъркаляш 10-15 и да не им знаеш имената”, заяви почетният президент на КТ “Подкрепа”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.