Д-р Николай Михайлов: Ние сме в цикъл на предсрочен вот и предизборна борба

Местан съобщи неизбежното. Този кабинет е в криза да не може да управлява с подкрепата, която има. Основната партия, която носеше този кабинет, в лицето на БСП, претърпя поражение, което до голяма степен делегитимира управлението. Това коментира психиатърът и политически анализатор д-р Николай Михайлов пред БГНЕС. Според него предсрочните избори изглеждат неизбежни, друг въпрос е, че предсрочните избори тласкат ситуацията към реабилитация на ГЕРБ във властта, което не е най-добрата перспектива, тъй като социално-политическото напрежение в България в последните 2 години стартира основно като реакция срещу управлението на ГЕРБ.

ГЕРБ беше свалена от власт и сега трябва да бъде в края на този процес, а в това да бъде възстановена на власт, има голяма доза ирония, признава д-р Михайлов. Той е на мнение, че всичко, което се говори и мисли на този етап, визира представянето на партиите на предстоящите по неизбежност предсрочни избори и това е ключово, тъй като страната се намира в цикъл на предсрочен вот и предизборна борба.

Възможностите за коалиционни блокове в ляво и в дясно са твърде проблематични,
коментира д-р Николай Михайлов и препоръчва голяма коалиция като отговор на проточилата се политическа криза, след което прави уговорката, че съставянето на такава коалиция предполага много голямо себеотрицание на лидерите на съответните партии и съгласуване на задкулисните интереси, което е извънредно трудна задача.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.