Д-р Миланов: Таня Андреева ми отмъщава, тя бе позорен министър

Уволненият от министър Андреева директор на “Пирогов” д-р Миланов и вече бившият министър д-р Таня Андреева влязоха в задочен спор по сутрешните блокове на телевизиите кой е крив и кой – прав. От което с категоричност се разбра, че бившият министър д-р Андреева е убедена в своята правота и не се чувства виновна за каквото и да е.

В момента изпълнявам функциите си на изпълнителен директор с всичките правомощия дадени от закона. Това каза д-р Стоян Миланов, директор УМБАЛСМ „Пирогов”, в предаването на Нова телевизия „Тази сутрин”. Коментирайки решението на министър Андреева да бъде уволнен, д-р Миланов каза: „Аз подозирам, че от нейна страна това е акт на отмъщение, както лично към мен, така и към “Пирогов”.

„Единственото радостно в ситуацията е да видим как този позорен министър излиза от министерството”, каза директорът на болница “Пирогов”. След което даде примери за “спуснати” от министър Андреева в борда на директорите на “Пирогов” на “две партийни креатури с близки роднински връзки, селски връзки бих казал”.

Бившият директор на ВМА и настоящ зам.-кмет на София Стоян Тонев припомни в студиото на Нова ТВ подобни смени и в други болници – ИСУЛ, УМБАЛ „Александровска болница”, УМБАЛ “Света Екатерина”, Плевенската болница, Онкоболницата, за които са тръгнали слухове, че Таня Андреева е искала по 15 хил. лева или 50 хил. от шефове на болници да не бъдат сменяни. Освен това, според зам.-кметът по здравеопазването, смяната в „Пирогов” е свързана със спецификацията на обществената поръчка на шоковата зала в „Пирогов”, тъй като и тя бе сменена в последния ден, а е и незаконна.

Тук бившият министър д-р Таня Андреева се включи по телефона и обвини професора с генералски пагони, че лъже.

“Ясно е, че влизаме в предизборна кампания,но да се трупат откровени лъжи от ген. Танев, не му прави чест”, каза д-р Андреева. Освен това тя коментира, че „Пирогов” е едно лечебно заведение, за което, особено в последните две години, проверките показват, че е лошо управлявано.

“Аз съм министър от първия до последния ден и имам право да взимам своите решения! Не съжалявам нито за решението, което съм взела,нито за начина, по който съм го направила”, каза д-р Таня Андреева за предприетото от нея уволнение на шефа на “Пирогов”.

Свързани публикации

2 Comments

  1. TOIA OT “MILANOVITE” e NE SAMO NAGAL NO I PROSTAK…STIGA BE,CIALATA VI FAMILIA “CUCA” OT PIROGOV,IDIOTy.

  2. Парад на Наглите в ефира на телевизиите – ето това струи от тук заявеното от всички

Leave a Reply

Your email address will not be published.