Д-р Михайлов: България все така действа по инструкция

“Въпросът около “Южен поток” има особена важност. За пореден път става ясно, че България, по ключови въпроси от такъв геополитически характер, не може да взима автономни решения”. Това коментира по БНР психиатърът и политически анализатор д-р Николай Михайлов. Според него, този рязък обрат за “Южен поток” свидетелства, че, когато дойде инструкцията, тя идва, връхлитайки и оставяйки българската страна без алтерантиви. По думите на д-р Михайлов, това, че тези трима сенатори направиха да дойдат тука, след толкова километри във въздуха, означава, че този “поток” има сериозно геополитическо значение именно в контекста на кризата между Запада и Путин.

Никакви карти не можем да изиграем въобще, тъй като става дума за натиск, който не можем да избегнем и, на който не можем да противопоставим нищо, каза д-р Михайлов и обясни неслучайното присъствие на сенатор Маккейн, който е специализиран да враждува с Русия. Играчите са трима – Америка, ЕС и Русия, това означава,че България трябва да говори пожелателно, допълни анализаторът.

Във вътрешно-партиен план д-р Михайлов смята, че това правителство е имало извъредно труден живот, защото е било изначално неустойчиво създадено, от самото начало е в криза и е неизбежно през есента да има избори.

“От моя гледна точка задължителното гласуване няма продължение, то ще бъде изоставено по пътя. Не може да мине без референдум, ако упорстват в това направление. Но накрая от тази работа няма да излезе нищо. Ще продължим да гласуваме доброволно”, прогнозира д-р Михайлов.

1 Comment

  1. е да така е -трябва да слушаме сащ ,иначе терор,революция,убийства палежи ,глад ,смърт и т.н.Това носят САЩ на държави,които се държат независимо-ясно е.

Leave a Reply

Your email address will not be published.