Д-р Андреева: Качествена промяна в здравеопазването няма

Качествена промяна в здравеопазването няма и няма да има, докато не се изпълнят някои условия. “Първото условие е министърът на здравеопазването да има много сериозна политическа подкрепа, това предстои да се види промени, които се правят сега, ще се усетят след няколко години”. Това заяви в студиото на bTv министърката на здравеопазването в правителството на Орешарски Таня Андреева. Д-р Андреева, която е акушер-гинеколог се разплака, когато видя видеозапис на побоя, нанесен над новородено от акушерката, която бе арестувана и обвинена в опит за умишлено убийство.

“Никога, в цялата си кариера, не съм попадала на подобен случай. Никога не съм виждала медицинско лице умишлено или под влияние на нещо в живота си да навреди така на пациент. Това не е просто агресия, това е чудовищно”, изрплака Таня Андреева, която бе директор на АГ болница “Шейново”, преди да стане министър. – “Това е дете, абсолютно беззащитно, новородено. Черепът на бебетата е много слаба структура, много крехка. Има опасност нервната система да бъде увредена, в мозъка има прекалено много функции. На този етап никой не може да каже какви ще бъдат последиците”, каза още Андреева относно зверското нападение на акушерката Емилия Ковачева над 4-дневната Никол.

Бившата министърка заяви, че не може да каже дали причината за поведението на акушерката е в “прегарянето” на мозъка й. “Лекарската професия е много отговорна, много от нас са работили интензивно, в постоянен стрес. Но лудостта не идва в един миг, имало е симптоматика преди това. Човек в нормално психично състояние, не може да извърши такова чудовищно деяние. Факт е, че медицинските сестри и лекарите работят на повече от едно място, за да има по-приличен доход”, каза Таня Андреева.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.