Continental разработва иновации за общуващи помежду си IT- автомобили

Водещият международен доставчик на технологии за автомобилната индустрия и производител на гуми Continental ще ускори развитието в областта на интелигентните транспортни системи като създава ново подразделение за иновации наречено Continental Intelligent Transportation Systems (ITS) –
Continental Интелигентни Транспортни Системи, съобщиха от българския пресофис на компанията. Екипът, работещ по проекта се състои от автомобилни и ИТ инженери и е разположен в Силициевата долина в Калифорния. За ръководител на проекта Continental взима гуруто на Google за самоуправляващ се автомобил г-жа Селва Оз.

“Тази стъпка е пример за стратегията ни да направим автомобила интегрална част от “интернет на всичко”. Нашите основни цели включват елиминирането на автомобилните инциденти, намаляването на енергийното потребление и подобряване на комфорта и лекотата на управление на автомобилите като им позволим да обменят информация помежду си в реално време.”, oтбеляза д-р Елмар Дегенхарт, шеф-мениджър на на Continental. – “Новият ни екип ще комбинира всички необходими способности за създаването на такива иновации
– както познанията и иновативността на специалистите в дигитални технологии
от Силициевата долина, така и експертността на Continental в развитието на уникални и надеждни решения за автомобили.”

“Аз съм невероятно развълнувана, че имам възможността да поведа ITS екипa на
Continental в създаването на водещи инженерингови услуги. Нашата мисия е драстично да подобрим безопасността и мобилността чрез създаването на силни партньорства в технологичната и в автомобилната сфера.”, отбеляза Севал Оз, която ще отговаря и за глобалния ITS бизнес на Continental.

Преди да поеме проекта на германската компания, Севал Оз беше старши директор бизнес развитие в Google, където бе важна част от бизнес развитието и маркетинг дейността, свързана с представянето на самоуправляем автомобил.

Севал Оз е завършила Wellesley College и M.I.T. с специалност икономика и политически науки.

Continental вече е един от основните доставчици на основни ITS компоненти за
автомобилната индустрия. Три от всеки четири автомобила по света в момента използват решения, продукти и системи на Continental, които правят шофирането по-безопасно, по-екологично и по-комфортно. ITS означава всеобхватна, интелигентна свързаност на всички съоръжения и средства за транспорт, чрез която те ще станат част от една нова система на движение.

“Свързаният автомобил” и ITS са в основата на технологията за бъдещето на транспорта – ITS предлага перфектната платформа за откриване на решения на глобални транспортни проблеми като пренатовареността на пътищата, замърсяването като резултат от трафика и инцидентите, причинени от човешка грешка.

Свързаните автомобили, които могат в реално време да комуникират помежду си и с транспортната инфраструктура, отварят огромни възможности за нови потребителски приложения, които ще направят пътуването по-безопасно, по-
комфортно и по-екологично.

Такива приложения включват използването на данни от други превозни средства и инфраструктурата за да информират водача за опасностите пред тях. За
развитието на най-добрите системи, Continental вече има сключени партньорства с водещи технологични компани като IBM, Cisco и Nokia.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.