Чужди инвеститори с иск за $172 млн. пред синдиците на КТБ

Докладът на Alix Partners за КТБ не бил най-секретното нещо на света, ще го публикуват в интернет

Група международни инвеститори, включваща хедж фондове, които са базирани в САЩ и Лондон, са подали иск за възстановяване на техни загуби за около 172 млн. долара в резултат на фалита на Корпоративна търговска банка АД (КТБ). Това съобщава “Уолстрийт Джърнъл”, цитирайки източник, запознат с въпроса и видял подадения иск, предаде БНР.

Според информацията на вестника, в края на миналия месец групата инвеститори е предявила официален иск пред синдиците на КТБ, след като банката не е изкупила обратно притежаваните от тях корпоративни облигации, емитирани преди време от нея.

През юли 2014 година агенция Ройтерс съобщи, че група облигационери, включително от САЩ и европейските хедж фондове и финансови институции, са образували комитет на кредиторите и са наели юридическо представителство в България, в случай че КТБ бъде обявена в несъстоятелност.

“Корпоративна търговска банка” АД не успя да осъществи окончателно разплащане по деноминираните в долари нейни облигации с падеж през миналия август, чийто първоначален размер беше за 150 млн. долара.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.