Чобанов орязва 225 млн. от ведомствата, дава ги на НЗОК

Министърът на финансите Петър Чобанов и министърът на здравеопазването Таня Андреева размениха писма, вкл. и с Надзорният съвет на НЗОК, от които става ясно, че Здравната каса ще получи 225 милиона лева от държавния бюджет, за да се покрие дефицита в бюджета й.

От писмото на Петър Чобанов до д-р Таня Андреева се разбира, че сумата може да се осигури (?!) за сметка на намаляване на разходите на министерствата и ведомствата. Което недвусмислено идва да покаже, че тя не е налична! Финансовият министър препоръчва на здравната си колежка действия за по-добър контрол върху разходите и управлението на парите на Здравната каса.

Министърът на здравеопазването Таня Андреева на свой ред в писмо до Надзорния съвет на НЗОК настоява за преработване на законопроекта за промени в бюджета на НЗОК, които да бъдат съобразени с препоръките на финансовия министър.

Днес Надзорният съвет на Здравната каса заседава извънредно за втори път през последната седмица. Предишното заседание се провали поради липса на кворум след напускането на представиотеля на КТ “Подкрепа”, който смята, че изпълнителната власт в момента просто “бави топката” с искания за неща, които се съдържат още в гласувания в края на юни проектозакон за изменение и допълнение на Бюджета на НЗОК за 2014 година.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.