Чобанов обвини Борисов в политическо словоблудство

“Днешните свръхемоционални политически послания на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов водят до дестабилизация на държавата”. Това заявява в своя позиция министърът на финансите Петър Чобанов.

Както вече съобщихме, тази сутрин Бойко Борисов призова още в понеделник банките да отворят врати с нов министър на финансите и с нов премиер и нарече Петър Чобанов “това недоразумение”.

В коментар на тези изказвания на експремиера финансовият министър Петър Чобанов казва: “Тяхната интензивност вече градира до неконтролируемо и некомпетентно говорене по чувствителни теми, каквито са финансовата сигурност и стабилността на държавата. Това политическо пресиране на обществото води до излишен смут. Категорично настоявам да спрат опитите за дестабилизация – вече има дата за предсрочни избори, политическите консултации са в ход, а лидерите на парламентарно представените партии търсят най-добрата формула за бъдещето на страната и целят да се преодолее политическата нестабилност, която наблюдаваме след евроизборите”, се посочва в позицията на финансовия министър.

“Не приемам обвиненията на Бойко Борисов, че с вчерашното си гостуване в предаването “Панорама” на БНТ “като съм говорил за успокоение, съм всявал паника”. Изявлението ми вчера е израз на убедена експертна и държавническа позиция, базирана на данни и анализи, а не на политически словоблудства. Вчера бяхме свидетели на единно държавническо говорене в ситуация на изкуствено, криминално и подсъдно създаден смут, както и опит за срив на банковата система. От подобно държавническо поведение отговорните политически сили не трябва да се отклоняват”, категоричен е Чобанов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.