Бившият депутат от БСП Йордан Стойков е в кома след катастрофа

Бившият депутат от БСП и кандидат за следващ мандат Йордан Стойков е катастрофирал тежко на 183-я км на магистрала „Тракия” в посока София и е в критично състояние, съобщи Дарик като се позова на информация от МВР в Стара Загора.

Депутатът е управлявал джип „Фолксваген Туарег”, а зад него се е движила жена със „Сеат Алтеа”. Тя предприела маневра да го изпревари, но не успяла и го засякла, при което джипът влиза в канавката и катастрофира.

Стойков е бил приет в тежко състояние в болница в Стара Загора. След като е реанимиран, той е поставен в медикаментозна кома. Предстои транспортирането му в София

Той е пътувал за заседанието на Изпълнителното бюро на БСП, на което днес бяха определени водачите на листи за изборите на 5 октомври. Стойков е предложен за водач на листата в Габрово, но от „Позитано”20 са с резервен вариант – за областния управител Николай Григоров.

Йордан Стойков е бивш кмет на Севлиево. По професия е агроинженер. Беше зам.-председател на комисиите по регионална политика и по инвестиционно проектиране в миналото 42-ро Народно събрание.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.