Член на ЦИК иска оставката на колегата си Цветозар Томов

“Ще поискам мандата на члена на ЦИК Цветозар Томов, защото той надвиши правата, които има всеки един от нас, обиколи всички телевизии, изсипа срещу нас всякакви предложения за оставки, мандати и така нататък. Лично ще поискам от президента освобождаване на тази квота”. Това съобщи зам.председателят на ЦИК Мария Мусорлиева в сутрешния блок на Bgonаir. Според Мусорлиева, Томов, (който е един от двамата официални говорители на ЦИК) си е позволил зад гърба на останалите членове не само да обиколи всички телевизии, но и да прокарва нечии интереси и да насажда вражда срещу ЦИК.

„От СЕМ ще поискаме предаванията, уронващи престижа на държавна институция, призвана да гарантира спокойствието и реда”, категорична беше Мусорлиева и добави, че те (ръководството на ЦИК) и прокуратурата ще преценят кои предавания са коректни. По думите на Мусорлиева, политиците от 90-та година се упражняват в правене на кодекси само, за да отговаря той на политическите представителства и модели, които са в парламента.

„ЦИК е призвана с мандат, за да може да гарантира спокойното преминаване на властите”, обясни Мусорлиева, цитирана от “Фокус”. Относно случая в зала „Арена Армеец” тя каза, че Софийска избирателна комисия е автономна и не я е пуснала да влезе в залата.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.