Чиновничка от агенцията по горите отива на съд за подкупи

Прокуратурата проверява оръжейна фирма "Аркус"

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу Радостина Върбанова за това, че е поискала и получила подкуп в качеството си на длъжностно лице в Изпълнителната агенция по горите. Тя е обвинена и за злоупотреба със служебно положение, съобщиха от прокуратурата.

В рамките на половин година – в периода ноември 2009 г. – май 2010 г. Върбанова от позицията си на технически сътрудник в Агенцията в отдел „Промени в Горския фонд” поискала и приела няколко пъти пари от бизнесмен, който се занимавал с производство на ел. енергия от възобновяеми източници. Общата сума на получените от Върбанова средства, преведени по личната й банкова сметка, възлиза на 1 400 лв. Срещу тази сума Върбанова съставила официални документи в нарушение на служебните си задължения. След получаване на документите, които бизнесменът искал да му бъдат издадени от Агенцията, се оказало още, че те са и неистински.

Радостина Върбанова е обвинена и в това, че е използвала служебното си положение, отново да набави за себе си противозаконна облага, от друг бизнесмен. Този път тя поискала и получила сумата от 600 лева, “за да изпрати по пощата, за по-бързо” документи, които трябвало да състави в кръга на служебните си задължения. Парите отново били преведени по личната й банкова сметка.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.