Четирима от „новите килъри“ остават в ареста

 

След 7-часово заседание, спецсъдът остави в ареста четирима от осемте задържани от групата за мокри поръчки. Останалите четирима бяха освободени с по-леки мерки „парична гаранция” и „подписка”. На тях са им повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за поръчкови убийства и наркоразпространение, съобщи Нова телевизия.
В ареста остават двамата сочени за тартори на бандата – Васил Василев, известен като Бай Васо, който е баща на убития наркобос с прякор Райко Кръвта, и Милчо Петров-Чироза.
Специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу 11 участници в организирана престъпна група, създадена с цел убийства и разпространение на наркотици. Осем от членовете на престъпната структура са задържани на 16 август 2013 г. при специализирана операция на ГД „Национална полиция” под ръководството на Апелативна специализирана прокуратура и Специализирана прокуратура. Останалите трима участници до момента са в неизвестност и се издирват.
Според събраните до момента доказателства групата е действала от 2004 до 16 август 2013 г. на територията на България, в градовете Перник, Радомир и София. Занимавала се е предимно с разпространение на наркотици, както и убийства.
По време на задържането у ръководителя на групата Васил Василев са открити два бойни пистолета – единият с патрон в цевта, я другият с муфа за заглушител, боеприпаси, бронежилетка, газов пистолет, хладно оръжие. Василев е известен и с това, че в миналото срещу него е извършен неуспешен опит за убийство. На място, посочено от свидетели по делото, са открити човешки останки. Установява се броят на жертвите и тяхната самоличност. Издирването на други жертви на групата продължава.
На 16 август при специализирана полицейска операция бяха задържани осем души. Въоръжената организирана престъпна група, осъществявала дейност, свързана с черно тото, наркоразпространение и лихварство и извършвала поръчкови убийства, е неутрализирана при специализирана полицейски операция.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.