Половин правителство се съвещава за Гърмен – как да се действа занапред

ГЕРБ манипулирала данните за санирането

Предстои да бъдат премахнати 102 постройки, общината има ангажимент да реши правилно проблема. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на брифинг след среща с кмета на община Гърмен във връзка с незаконните постройки в общината, предаде “Фокус”. Освен Лиляна Павлова в срещата в МС са взели участие и вицепремиерът министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, както и вицепремиерът Томислав Дончев.

“Целта на срещата ни беше да уточним ситуацията и действията, които ще предприеме общината и общинският съвет, които имат по закон. Изслушахме предложенията им. Позициите са разнопосочни”, призна Лиляна Павлова. – “Оттук нататък всички останали постройки са ангажимент на общината. Предстои да бъдат премахнати 102 постройки, ние ще изготвим график. Общината заедно с общинския съвет ще ни даде график кога ще настани съответните семейства, на които ще предложи жилища. След това поетапно ще се пристъпва към събаряне”, допълни министърът на регионалното развитие. После още веднъж изтъкна, че общината има ангажимент да реши правилно проблема и допълни, че това се отнася за всички общини, в които има незаконни постройки.

Преди дни не друга инстанция, а именно МРРБ излезе с позиция да се отложи във времето събарянето на тези постройки заради постъпило писмо от Европейския съд по правата на човека във връзка със започнато дело срещу България за незаконно събаряне на жилища и оставяне на хора без покрив над главите им.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Интересно, а защо никой не осигури покрив над главите над бездомните българи . И кой ще плаща за всичко това ? Пак работещите българи. Интересно ако аз взема да построя къща на поляната отсреща, дали ще ме търпи някой ? А после като ми я бутнат някой ще ми даде ли покрив ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.