Четири дати за предсрочни избори посочил президентът

На извънредното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност във вторник президентът Росен Плевнелиев ще предложи четири дати за предсрочните парламентарни избори през есента, пише в. „Стандарт“, като се позовава на свои неназовани източници.
Коментираните дати за предсрочния вот са неделите от 21 септември до 12 октомври.
Лидерите на парламентарно представените партии, вътрешният министър Цветлин Йовчев, военният министър Ангел Найденов, шефовете на разузнавателните служби ще пристигнат на “Дондуков” 2 във вторник точно в 9,00 часа. В централите на основните политически партии обаче се говори, че едва ли във вторник ще стане ясна датата на предсрочния вот.

“Нямаме право да експериментираме с живота на хората!”, коментира пред “Стандарт” очакваната развръзка след заседанието на КСНС шефът на комисията по отбрана и депутат от ДПС Янко Янков. Той отбеляза, че всичко зависи от алтернативата, която ще предложат основните участници в КСНС. “Ако алтернативата е на база политически консенсус, то правителството няма нужда от дълъг живот”, каза Янков. Но веднага подчерта, че от ДПС дават “висока оценка на кабинета “Орешарски””.
От централата на левицата обаче твърдят, че след КСНС при президента ще има втори кръг от разговори на ниво ръководства на партии, в това число и с Реформаторския блок и „България без цензура“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.