Чествания в страната и митинги в София

Вицепрезидентът Маргарита Попова ще присъства на тържествената заря-проверка в Панагюрище по повод на 137 години от Априлската епопея, съобщиха от пресцентъра на „Дондуков” 2. Уточнява се, че вицепрезидентът Маргарита Попова ще посрещне знамената на Априлското въстание на площад "20 април" в Панагюрище и ще произнесе слово.

По същия повод министър-председателят и министър на външните работи Марин Райков ще бъде на официално посещение в Копривщица на 1 и 2 май, информираха от правителствената информационна служба. Днес премиерът Райков ще се присъедини към официалните чествания на Априлското въстание на пл. "20 април" в Копривщица.

Загърбеният от институциите 1 май – международен празник на труда и работническата солидарност – ще бъде отбелязан по традиция с шествие и митинг от левицата, както и с молебен, организиран от СДС за жертвите на тоталитаризма.

Коалиция за България организира Първомайски митинг от 11.30 часа на бул. "Цар Освободител" в София. След това първомайското шествие ще тръгне към Борисовата градина, където ще бъде отбелязан празникът на в. "Дума" и левия печат.

Обединените съюзи на пострадалите от комунистическите репресии и терор и Съюзът на демократичните сили организират молебен в памет на жертвите на комунистическия режим в България. Той ще е от 11.00 часа пред Мемориала на жертвите на комунизма в столицата, намиращ се в парка пред НДК.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.