Ченалова твърди, че има лов на вещици сред магистратите

Започвам да си мисля, че започва „лов на вещици” и част от тези вещици са магистрати. Това каза съдията от СГС със спрени права Румяна Ченалова, след като Софийският апелативен съд потвърди наложената от Софийски градски съд мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 8000 лв., предаде „Фокус“. Според Ченалова начинът, по който е работено по досъдебното производство е бил изключително пасивен – в рамките на 2-3 месеца са извършени разпити на няколко свидетели, което може да стане за един ден и изведнъж на 25-ти след изявленията, че почват арести на магистрати, се повдига такова обвинение. „Определено прокуратурата има общо, защото тя повдига обвинения“, смята Ченалова и предположи, че става дума за някой, който е свързан с прокуратурата и има такъв интерес.

„Нямам никакви лични контакти с главния прокурор, но по начина, по който той коментира моето изявление във връзка с делото, виждам намек за това, че няма да се спре до тук. Дори може да се коментира като заплаха“, каза още Ченалова.

“Много е възможно да е поръчка от изпълнителната власт”, заяви Ченалова. Тя допълни, че нейни близки, свързани със съдебната система, са я предупредили да се пази. Според нея повдигането на това дело е вид предупреждение да не засягат определени интереси. „Известни са ми доста неща за начина на работа на съдебната система и може би някои хора се притесняват“, заяви тя. Тя обясни, че преди не е казвала това, защото човек започва да говори, когато загуби всичко, когато е разочарован и огорчен от нещата, които се случват и няма какво повече да губи. Според нея не е престъпление това, че е премълчала лошите практики, за които е знаела.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.