Ченалова отрича да има общо със записите от “Яневагейт”

„Не съм правила тези записи и не съм ги публикувала.Не съм сигурна дали на записите се чуват откъси от един разговор или от няколко разговора”, заяви в студиото на Нова ТВ Румяна Ченалова във връзка с продължаващия скандал, тръгнал от разпространяването в публичното пространство на записи на нейни разговори с бившия председател на СГС Владимира Янева. По думите на Ченалова, тя никога не е търсена от политици и е твърде малка, за да я търси някой.

На записите се чува как двете обсъждат явните и тайните договорки във властта. Дни след огласяването им ВСС уволни Румяна Ченалова.

„Никога не съм приемала, че е нормално да има каквото и да е вмешателство в суверенитета на всяка една от трите власти. От записите личи, че определени хора от трите власти решават определени въпроси или съдби по един нерегламентиран начин”, каза още Ченалова.

Във връзка с друг запис, разпространен в четвъртък късно вечерта, на който се чува името „Делян”, Ченалова заяви: „Предполагам, че става дума за депутата Делян Пеевски, тъй като съдия Владимира Янева поддържаше контакти с него и тя не го е крила”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.