Чакаха 2 часа депутат от РБ за подпис под новия проект за ремонт на Конституцията

Повече от два часа всички парламентарни групи, които ще подкрепят промените в Конституцията, чакаха депутата от Реформаторския блок Димитър Делчев да сложи и своя параф, за да станат 180 подписите в подкрепа на новия проекта, за който вчера се споразумяха ГЕРБ, РБ, ДПС, АБВ и БДЦ.

Малко след 14 ч. Делчев все пак се подписа за конституционните промени, обяви самият той пред парламентарните репортери. А два часа по-рано същият депутат написа на страницата си във “Фейсбук”, че няма да подпише новия проектозакон за допълнения и изменения в Конституцията.

“Не подписах проекта за промени в Конституцията – това е личното ми решение, взето като народен представител по съвест. Държа на единството, но новият законопроект е в посоката на съдебна реформа, която е недостатъчно радикална и за мен представлява отстъпление от това, което обществото очаква. Това не са радикалните мерки, от които съдебната система има нужда”, написа Делчев. Той бламира и първото заседание на Временната комисия за промени в основния закон, като предпочете да отиде в командировка до Хелзинки, припомня “Фокус”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.