Бжежински обяви Борисов за най-знаковия български политик

Вашето правителство беше най-доброто българско правителство, а Вие сте най-знаковия български политик за последните 25 години. Това заяви световноизвестният политолог Збигнев Бжежински при срещата си с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов във Вашингтон, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Бжежински се обърна към Борисов като подчерта, че в САЩ той е признат като политикът в България, който успешно се бори с корупцията и организираната престъпност, се изтъква в информацията. По време на срещата си Борисов и Бжежински обсъдиха политическата ситуация в България, в контекста на световните политически процеси. Двамата анализираха и ролята на страната ни като член на Европейския съюз и НАТО, на фона на кризата в Украйна. Бжежински подчерта важността на евроатлантическата ориентация на България за успешното развитие на страната.

По време на продължаващото си посещение във Вашингтон Бойко Борисов се срещна със американския сенатор Кристофър Мърфи, който бе сред тримата сенатори, посетили София преди седмица. Тогава, след разговора си с тях, премиерът Орешарски обяви, че спира работата по изпълнението на проекта “Южен поток”.

Бойко Борисов и Кристофър Мърфи обсъдиха резултатите от посещението на тримата американски сенатори в България миналата седмица. Двамата разговаряха и за състоянието на двустранните икономически и политически отношения между България и САЩ и за възможностите за още по-активно сътрудничество между двете страни.

Необходимо е икономическите отношения между България и САЩ да станат още по-активни, за да се разширят американските инвестиции в страната ни. Това призова Бойко Борисов по време на срещата си със сенатор Кристофър Мърфи в Сената на САЩ. Сенатор Мърфи, който е председател на Подкомисията по европейските въпроси в американския Сенат, се съгласи с призива на Борисов и благодари за активната роля на правителството на ГЕРБ в международните усилия за противодействие на корупцията и организираната престъпност, информира пресцентърът на ГЕРБ.

На снимката: Момент от срещата между Бжежински и Борисов

Снимка: Пресцентър на ГЕРБ

Свързани публикации

3 Comments

  1. Това са абсолютни глупости. Всички, които живеем в България, а и навън знаем, че Тиквата е най-тъпия български премиер в историята, а управлението на неговите калинки – без коментар!
    Вижте му само чорапките на полско-американския чифутин….тоя не е с всичкия си!

  2. И отново информацията е от Пресецънтъра на ГЕРБ.. а какво точно е казал г-н Бжежински? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.