bTV се дистанцира от Росен Петров

Би Ти Ви Медиа Груп се дистанцира от поведението на Росен Петров, водещ на предаването “Нека говорят” на 9 февруари 2014 г., в което той изчете декларация за решението си да влезе в политическия живот. Това се казва в официално съобщение на компанията, разпространено до медиите.

От Би Ти Ви уточняват, че Росен Петров не е предупредил за намеренията си продуцентите на предаването и представители на телевизията. За тях това е “възползване от положението на водещ и използване на национален ефир за лични цели”, както и “безпрецедентно нарушение на журналистическите стандарти, които следва телевизията”.

Предстои медията и компанията продуцент “Дрийм Тийм Прадакшънс” АД да вземат решение за бъдещето на предаването, като Би Ти Ви ще потърси правата си за спазване на условията по договора и отговорностите, с които продуцентът и водещият са се ангажирали.

От Би Ти Ви заявяват още, че по отношение на публицистичните си предавания винаги са следвали принципите на безпристрастност и надпартийност, както и че обективната журналистика ще продължи да присъства в ефира на телевизията и в бъдеще.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.