БТПП разширява партньорството си с Ростовска област

Развитието на двустранните икономически отношения между България и Русия и по-специално с Ростовска област обсъдиха на среща в БТПП председателят на Търговско-промишлената палата на Ростовска област Николай Иванович Присяжнюк и председателят на БТПП Цветан Симеонов. В срещата в петък участваха и директорът по външноикономическото сътрудничество и изложбената дейност на Ростовската палата Юрий Алексеевский и председателят на ТПП на Плевен Петко Кръстев, съобщиха от пресцентъра на БТПП.

Посещението е по повод отбелязване 50 годишнината от побратимяването на гр. Плевен с гр. Ростов на Дон*. В тази връзка, предстои в Плевен да се проведат поредица от събития с участие на представители на държавното и местното управление на Русия и Ростовска област.

В хода на разговора бе договорен и обмен на бизнес делегации.

Търговско-промишлената палата на Ростовска област е създадена през 1992 г и в момента с помощта на 104 служители осигурява целия спектър от бизнес услуги за фирмите от региона (АТА карнети, външнотърговски документи и сертификати, консултации и съдействие при искове, свързани с митнически и данъчни въпроси, изложения, обучения, медиация, арбитраж и много други). Палатата на Ростовска област има опит и в някои антикорупционни действия.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.