БТПП и Кофас с нов проект за устойчивост и растеж за фирмите

Българската търговско-промишлена палата и Кофас България, водеща компания за кредитно застраховане, бизнес информация и събиране на вземания започват провеждане на поредица от кръгли маси за бизнеса в редица градове от страната, съобщиха от пресцентъра на БТПП.

Съвместната инициатива е на тема „Проект бизнес устойчивост и растеж” и цели да даде полезно ноу-хау за осигуряване на стабилност, защита от рискове и финансиране на дейността на компаниите. За всеки град е избрана различна тема на кръглата маса в съответствие с нуждите на конкретния регион. За всяка от тях е предвидена и дискусия, в която участниците ще могат да разискват и по-широк кръг от въпроси за устойчивост и растеж на фирмите.

По време на кръглите маси експерти от БТПП и Кофас България ще дадат конкретни практически решения за управление на паричните потоци и за по-висока конкурентоспособност на българския и международния пазар. Специално внимание ще се обърне на защитата от рисковете от неплащане, което придобива все по-голяма значимост в страната ни и което заплашва да наруши оперативната работа на компаниите. Ще бъдат дадени и някои идеи за осигуряване на финансиране, от които фирмите могат да се възползват. Участието в кръглите маси е безплатно.

Първата среща ще се проведе в Пловдив в рамките на Международния технически панаир – на 29 септември от 13:30 часа в Панаирна палата 6 /конферентна зала 2/. Темата е „Финансиране на износа и защита от рискове от неплащане”. Предвижда се провеждането на кръгли маси в: Бургас – 16 октомври, Ямбол – 29 октомври, Стара Загора – 30 октомври, Плевен – 6 ноември, Русе – 7 ноември, Варна – 13 ноември.

При интерес проектът ще продължи и в други градове от страната.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.