БСП: Това е подготовка за тотална фалшификация на вота

Заловена е подготовката за тотална фалшификация на изборите, коментира председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев на извънредна пресконференция. Той посочи, че заловените в Костинброд 350 хиляди бюлетини съвпадат с проучванията на някои "социологически агенции", чиито изследвания се различават от всички други данни. По думите на Станишев тези 350 000 бюлетини отговарят на 10% от вота, които трябваше да бъдат фалшифицирани, но не е ясно дали това е цялото незаконно количество бюлетини.

Трябва да се приветства за първи път решимостта на прокуратурата да следва закона и да пресече една уникална по своя мащаб и арогантност фалшификация на изборите, изтъкна Станишев. Той обърна внимание на обстоятелството, че операцията по намирането на бюлетините е извършена без МВР, което прави резонен въпросът дали главният секретар на МВР дали не се е опитвал да саботира тази операция и ако това е така, то Калин Георгиев трябва да бъде отстранен незабавно.

Станишев поздрави екипа на ТВ7, сигнализирал за бюлетините и предложи да му се осигури охрана, тъй като „тези, които готвят такава манипулация и фалшификация, са готови на всичко”.

От БСП са информирали мисията на ОССЕ за този случай с молба те да вземат всички необходими мерки и действия като международни наблюдатели в утрешния ден.

"Прокуратурата и съдът трябва да си свършат работата до край. Поръчителят на това тежко, безпрецедентно престъпление срещу демокрацията трябва да лежи в затвора без съмнение, защото такова нещо в България не се е случвало", каза Сергей Станишев.

Същата тази фирма "Мултипринт" на общинския съветник от ГЕРБ в Костинброд Йордан Бончев правеше бюлетините за президентските избори през 2011 г., припомни лидерът на БСП.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.