БСП се ангажира да бъде издател на в. “Дума”

„Вестник “Дума” ще продължи да излиза и от понеделник. От днес започва процесът на преназначаване на журналистите към Националния съвет на БСП, като едно временно, преходно решение до структуриране на юридическо лице, което ще бъде на партията”. Това съобщи днес председателят на БСП Михаил Миков на съвместна пресконференция с досегашния издател на вестника Николай Малинов и главния редактор Юрий Борисов. Миков изрази удовлетворение, че е било постигнато съгласие за този трансформационен период. Председателят на БСП изтъкна, че вестникът ще продължи да излиза, защото е необходим на българските граждани и на левицата, а БСП ще финансира „Дума” от продажби и абонаменти.

„Ние ще поемем ангажимента абонираните за в. Дума и след неделя да го получават така, както са сключени договорите. Ще положим всички усилия, разбира се заедно с журналистите във вестника, той да бъде по-търсен”, каза още Михаил Миков.

„Вестник „Дума” има с какво да се похвали за последните близо 7 години, през които бях част от колектива. Той 4 пъти увеличи своята аудитория”. Това заяви на пресконференцията досегашният издател на вестника Николай Малинов. Той подчерта, че се оттегля се с чест и достойнство от този проект”, заяви Малинов. Той отрече слуховете, че решението му да се оттегли има нещо общо с кадрови назначения и обясни, че причините са чисто финансови.

Главният редактор на в. „Дума” Юрий Борисов цитира данни от социологическо проучване, според които лоялната аудитория на изданието, която го чете повече от 3 пъти седмично, е около 70 000 души. Борисов изтъкна, че аудиторията не е изцяло от социалисти и посочи, че според направеното изследване (само) 64% от читателите на вестника са гласували за БСП на последните избори.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.