БСП с първомайско шествие и митинг

БСП ще отбележи първи май – Международния ден на труда с шествие и митинг в София, както и с множество събития в областните градове на страната. Инициативите са под мотото „Време за справедливост!”, съобщиха от “Позитано” 20.

От 10.30 часа ще започне първомайското шествие в София по маршрут: бул. „Руски” – кръстовището на СУ „Св. Климент Охридски”, Орлов мост, входа на Борисовата градина при езерото Ариана, широките алеи до Лятната естрада. В 11:30 часа е началото на първомайския митинг и откриване на празника на в. „Дума” и левия печат. На сцената на лятната естрада слова ще произнесат председателят на БСП Михаил Миков, лидерът на софийските социалисти Калоян Паргов и синдикалисти. Ще бъде представена инициативата за поставяне на паметен знак по повод 25-ата годишнина от първия празник на в. „Дума” и левия печат.

Във Видин социалистите ще отбележат Международния ден на труда с шествие, което ще премине през центъра на града. Пловдивските социалисти също организират шествие и митинг под надслов „Време за справедливост”.

С тържествен митинг-концерт ще посрещнат първи май и членовете и симпатизантите на левицатав Бургас.

От БСП-Варна са избрали да отбележат деня с протест, на който ще бъдат представени плакати с всички неработещи в момента предприятия в града.

В Кърджали ще отбележат датата с танцово надиграване „Танцувай с мен 4” между любителски фолклорни състави.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.