БСП пусна нова емисия „горановки“ с имената на подкрепилите дълга

„Както обещахме, изготвихме нова емисия „горановки”. Това е срамен списък с имената на депутатите, които предадоха своите избиратели. Трябва да е ясно, кои са виновниците за този нов дълг на българските семейства”. Това заяви Мая Манолова в парламента, докато заедно с представители на младежката структура на БСП раздаваше „пари“ в банкноти по 10 000 лева с образа на Владислав Горанов. Манолова обясни, че на „банкнотите” отпред са изписани партиите, които подкрепиха дълга от 16 млрд. лв.: ГЕРБ, ДПС, РБ, БДЦ и АБВ, а отзад са изписани имената на депутатите, които са гласувлаи „за”. Манолова подчерта, че издател на емисията е правителството „Борисов 2”. Депутатката изтъкна, че всеки един глас на народен представител в подкрепа на ратификацията „струва“ около 100 000 млн. лв.

Мая Манолова нарече президента Плевнелиев „съучастник в престъплението срещу българският народ“, заради това, че не е наложил вето на закона и той вече е обнародван в „Държавен вестник“. По думите на Манолова фактът на обнародването на закона е „най-яркото доказателство, че президентът е съучастник в това престъпление“. Социалистката допълни, че в момента продължават да текат преговорите с другите парламентарни групи за създаването на временна комисия за дълга.

По-късно днес социалисти участваха в протестен митинг пред президенството заради отказа на Росен Плевнелиев да наложи вето на закона за дълга.

Снимка: Пресцентър на БСП

Свързани публикации

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.