БСП предупреди, че и последният от старото ръководство на БЕХ ще бъде сменен

Много е вероятно днес или утре и последният член на Съвета на директорите на БЕХ да бъде уволнен и на негово място ще бъде назначен Владимир Денчев, който е дясната ръка на предишния шеф на БЕХ Михаил Андонов от квотата на ГЕРБ.  Това заяви на брифинг водачът на листата на БСП в Търговище Явор Куюмджиев, предаде БГНЕС.

Куюмджиев допълни, че цялата отговорност за всичко, което се случва в момента и ще се случва в енергетиката е на това управление, което е управление на ГЕРБ. Той припомни за опита за решаване на част от проблемите в енергетиката от кабинета “Орешарски” с въвеждането на 20 % допълнителна такса върху приходите на слънчеви и вятърни централи през декември миналата година. Тази такса, обаче беше отменена преди около месец от Конституционния съд по жалба на президента Плевнелиев, който също така е част от тази задкулисна схема за източване на българската енергетика или на българските граждани, заяви водачът на БСП в Търговище.

Куюмджиев подчерта, че до октомври месец 2009 г. в България има сключени договори за 9 мегавата слънчеви централи, в момента те са 1100. Той заяви, че ключовата манипулация, която се повтаря през годините от ГЕРБ е, че имало сключени едни договори по времето на Тройната коалиция, но услужливо се забравя да се каже, че договорът, при който възниква задължение на държавата да изкупува енергия е договорът за присъединяване, който е финалният договор.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.