БСП плаши с протести, ако кабинетът не спре с уволненията

Членът на ръководството на БСП и водач на лявата листа в Кюстендил Мая Манолова призова служебния премиер Георги Близнашки да се сложи край на уволненията в различните ведомства, тъй като в противен случай социалистите ще организират протести срещу правителството.

Мая Манолова бе сред близо 3000-те участници във възпоменателния събор на социалистите в Жабокрек, посветен на 70-годишнината от битката на Рило-пиринския партизански отряд срещу германски части.

Водачката на листата в Кюстендил изтъкна пред репортери, че уволнения вече има ве само на ниво шефове на агенции и областни управители, но и на областно ниво, включително в Кюстендил.

“Вече са сменени директорите на Областно пътно управление Кюстендил Драгомир Гочев и РДНСК Христо Васев. Ако тези уволнения на специалисти продължат, като на тяхно място се слагат кадри на ГЕРБ, ще излезем на протест”, категорична бе Манолова.

Ден по-рано за чистка, предприета от служебното правителство и за прояви на реваншизъм говориха Атанас Мерджанов и Ангел Найденов, също членове на ръководството на БСП.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.