БСП пак ще внесе промени, които целят да дисциплинират ЕРП-та

БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, ще внесе отново промени, които целят да дисциплинират ЕРП-та. Това обещание направи в предаването „Тази сутрин” по БТВ народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Таско Ерменков. По думите му, хубавото нещо, което се е случило вчера на извънредното заседание на комисията по енергетика, е че се е удължил срокът за внасяне на промените между първо и второ четене на законите за изменение и допълнение на Закона за енергетиката.

Ерменков уточни, че БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, ще внесе отново предложения- да нямат право ЕРП-тата да спират електричеството, когато си искат; да имат задължението да пускат спрян електромер без да се заплаща за това; когато има констатирано нарушение това да става в присъствие на свидетели.

„Това са поправки, които внесохме в 42-то НС, които поради липса на разбирателство не можаха да се случат. Надявам се вече да сме узрели за идеята, че този път ЕРП-та трябва да бъдат вкарани в рамките на закона. Когато те извършват своята дейност, обществото да е убедено, че тя е такава, каквато трябва да бъде и е на реална цена”, обясни народният представител.

Ерменков заяви, че глобалният проблем е, че със своите действия ЕРП-та успяха да разрушат доверието на потребителите към тях и сега, каквото и да направят е естествено потребителя да е срещу техните решения. „Ние като политици трябва да използваме това време, което ни се дава, за да направим необходимите промени и се надявам, че този път ще покажем, че чрез решенията, които ще вземем, ще върнем доверието на хората”, смята Ерменков.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.