БСП организира протести пред ДКЕВР заради поскъпването на тока

На 30 септември от 10 часа БСП организира протестен митинг пред сградата на ДКЕВР в София.

В разпространената от пресцентъра на ГС на БСП покана за включване в протеста се казва:

“На 1-ви октомври ДКЕВР ще увеличат цената на електроенергията с 10 %. Това е огромен удар срещу всеки български гражданин. Увеличението на цената на тока, освен чрез сметките на потребителите, ще се отрази и върху цените на всички стоки в България, на хляба, лекарствата и всички останали хранителни продукти. Това безумие трябва да спре!”

По-късно Мая Манолова, водач на листата на БСП в Кюстендил, заяви по БНТ, че ако утре ДКЕВР не се съобрази с мнението на хората, ще има следващи протести, защото увеличението е непосилно за много от гражданите, поради което напрежението сред хората в България е огромно. По думите й служебното правителство, зад което стои президентът Плевнелиев, а зад всички тях Бойко Борисов търсят най-лесното решение: да прехвърлят тежестта върху крайния потребител, върху бедните българи, които ще трябва да пълнят касите на енергоразпределителните дружества и на слънчевите централи.

Манолова прогнозира, че след протестите срещу поскъпването на тока ще има протести и срещу правенето на нови дългове, зрее социално напрежение и предвид заявките на социалния министър да прави промени за възрастта на пенсиониране на военнослужещите и полицаите. Според Манолова самият факт, че служебното правителство и президентът се включват в предизборната кампания чрез актуализация на бюджета и взимането на нов дълг, показва нагласа в ГЕРБ, че изборните резултати ще бъдат много по-различни от тези, които очакват те.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.