БСП: Няма промяна в разделителната линия с ГЕРБ

БСП трябва да се отзове на покана за разговори, ако ГЕРБ ни покани, но прозрачно и с мандат от Националния съвет, според зам.-председателя на НС на БСП Драгомир Стойнев. “Всичко е в ръцете на първата политическа сила сега. Ако получи покана за коалиционни преговори, БСП трябва да се отзове за разговори и да се обсъдят националните приоритети. По никакъв начин обаче това не трябва да става тайно, а прозрачно. Решенията трябва да се вземат от колективните органи на партията – не само от лидера, не само Изпълнителното бюро, Националният съвет трябва да даде мандат и ясно да каже виждането си за управление на страната”, заяви зам.-председателят на БСП Драгомир Стойнев на пресконференция в Стара Загора, където водеше листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ. Според Стойнев няма промяна в демаркационните линии, които социалистите са поставили в предизборната си програма и той ще е против, ако решенията за промяната им се вземат еднозначно и от определени хора.

„Заявленията на ГЕРБ, че ще правят правителство на малцинството е притеснително и подсказва задкулисие. Не трябва да бъде повтаряна грешката да не се знае кой какви ангажименти е поел, каква отговорност носи и за какво, която започна още с управлението на ГЕРБ”, заяви Стойнев.

Като причини за слабото представяне на изборите той изтъкна политическата криза, предизвикана след евроизборите и поредица неправилни решения на политическите сили, включително и на БСП. „Не бих спрял обаче до тук и смятам, че на резултатите ни както в Стара Загора, така и в национален план влияят и състоянието на партийните структури, и кампанийността в работата им”, категоричен бе Стойнев. Като причина за загубата той изтъкна и разпиляването на левия и патриотичния вот в други малки формации.

На въпрос кой ще поеме отговорността за изборите резултати, Стойнев бе категоричен: „Отговорността се носи от ръководството на партията. Но запомнете – ние не сме канибалска партия, не сме едноличен собственик, който може да сменя управителя си както иска. Категоричен съм, че Михаил Миков пое партията в много тежък момент, който изискваше сила и отговорност. От тук нататък ни трябват реформи във вътрешнопратиен план – в партията са необходими промени”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.