БСП номинира Михаил Мирчев за кмет на София

БСП-София номинира социолога Михаил Мирчев за кандидат за кмет на София.

Това научхме пресцентъра на БСП-София след конференцията на градската организация на партията днес.

Михаил Мирчев е получил 108 гласа. За другите две предложения – Георги Кадиев и Гергана Алексова, са гласували съответно 33 и 23 делегати.

За водач на листата в София организацията издига Калоян Паргов.

Коалиция между АБВ и БСП в София на местните избори наесен няма да има, заяви председателят на Градския съвет на БСП-София Калоян Паргов. Той посочи, че партията ще се яви на изборите във формация „БСП лява България” и няма да се коалира с други леви формации.

Паргов заяви, че партията не е „казарма” и не може забрани на никого да говори, каквото иска или да се кандидатира като независим, но това ще означава предстоящо разделяне с БСП. Председателят на Градския съвет на БСП-София каза, че партията се явява за цялостно преорганизиране на града и за цялостна реформа в София, като поясни, че това може да стане чрез делегирането на правомощия на отделни местни общности и организации.

Калоян Паргов коментира, че БСП не може да си позволи да загуби местните избори и че на карта е поставена съдбата на столицата, на България и на БСП. Той коментира, че в столицата ще живее почти 1/3 от населението на страната и начинът, по който градът е организиран, все повече го задушава. По думите му в София боклукът е по-скъп от този в Ню Йорк, а водата – по-скъпа от тази във Виена.

Жельо Бойчев, зам.-председател на ГС на БСП – София, коментира, че битката за България започва и минава през тази за София. Той каза, че БСП е единствената възможност пред недопускането на това абсолютната власт в страната да бъде взета от ГЕРБ и ДПС. Бойчев каза, че предизборната кампания на партията трябва да бъде национална и доста по-политическа. Пред журналисти проф. Мирчев заяви, че БСП все още няма самочувствието на победител за предстоящите местни избори, но е уверен, че от 1 август ще спрат разприте и раздорите.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.