БСП настоява трагедията в Лясковец да не се ползва за политически цели

Категорично се противопоставяме на възможността трагедията в Лясковец да се използва за извличане на политически дивиденти, защото това само отклонява вниманието и пречи на усилията за разследване на инцидента. Това се посочва в декларация на ръководството на НС на БСП и ПГ на Коалиция за България. В документа се поднасят съболезнования към семейството, близките и приятелите на загиналия в гр. Лясковец инспектор Емил Емилов Шарков, разузнавач в Специализирания отряд за борба с тероризма и се изказва подкрепа на семействата на ранените полицаи с надежда за тяхното скорошно оздравяване.
Настояваме за прецизен преглед по замисъла, подготовката и реализирането на специализираната акция, както и за обстоен и обективен анализ на действията на отговорните лица, свързани с операцията, пише в декларацията. – Настояваме и за това да бъде установено кои са лицата, издали разрешително за ползване на оръжие на Петко Савов Савов; дали са спазили Закона за оръжията боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, след като се е знаело от три години, че той има психически проблеми; както и да бъде потърсена отговорност за действията им. Настояваме МВР да изясни всички действия и/или бездействия предприети към случая с Петко Савов.
Трагичният случай още веднъж показа колко рискова, тежка и отговорна е работата на българския полицай. Това задължава всички нас, като политици да отговорим както на очакванията на обществото, така и за личната сигурност на служителите на реда, се отбелязва в декларацията на НС на БСП и ПГ на левицата.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.