БСП и ГЕРБ остават на различни позиции за ремонта на бюджета

Левицата и ГЕРБ остават на коренно противоположни позиции за изпълнението на приходната част на бюджета и неговата актуализация, предложена от правителството (в оставка) на Пламен Орешарски. Това бе потвърдено и от днешното участие в сутрешния блок на БНТ на депутатите Румен Гечев (КБ) и Менда Стоянова (ГЕРБ).

Няма как да подкрепим правителството що се касае бюджета, защото това правителство не ни е питало, категоричен бе Румен Гечев. Той изтъкна, че ПГ на левицата е добре подготвена с конкретни числа и сравнителен анализ защо не трябва да има актуализация на бюджета и днес ще изложим аргументите си по време на извънредното заседание на парламента.
Мотивите на правителството в предложението за актуализация са вътрешно противоречиви, първата част се казва, че актуализация не е необходима, втората казва “Абе, може и да има актулизация”, коментира още Гечев.

Не съм оптимист, че ще бъдем на едно мнение с колегите от БСП по повод актуализацията на бюджета, каза в студиото на “Денят започва” Менда Стоянова от ГЕРБ. – “Съжалявам за това, защото вместо да се обединим около една национално отговорна позиция в последните дни на парламента, ние започнахме една предизборна кампания по опорни точки”, добави депутатката. Според нея в искането за ремонт на бюджета няма политически мотиви и то в никакъв случай не е политическа приумица на ГЕРБ или на президента.

Все пак се оказа, че ГЕРБ и левицата може би ще постигнат някакво съгласие за актуализация на бюджета на НЗОК, въпреки че и тук имат различия в това с каква сума да бъдат увеличени парите на Здравната каса.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.